Qui som

ConeixMicroBank

La nostra missió

Som un banc social creat el 2007, quan vam heretar l'activitat duta a terme fins llavors per l'Obra Social "la Caixa".

A MicroBank contribuïm al progrés i el benestar de la societat. Facilitem el finançament als col·lectius i projectes que generen un impacte social favorable.

President de MicroBank

Juan Carlos Gallego

"El microcrèdit és una eina financera important que contribueix a la millora de la cohesió social facilitant la reducció de les desigualtats en l’accés al crèdit."

Per fer-ho, t'oferim:

 • Microcrèdits MicroBank: són préstecs de fins a 25.000 euros, sense garantia real. Si tens dificultats per accedir al finançament bancari tradicional, els microcrèdits MicroBank fomenten l'activitat productiva, la creació d'ocupació o el teu desenvolupament personal i familiar.
 • Altres finances amb impacte social: són productes i serveis que contribueixen a un impacte social positiu i mesurable en la societat. Et permeten generar impacte social si la teva activitat es desenvolupa en àmbits com l'emprenedoria i la innovació, l'economia social, l'educació i la salut.

Els nostres valors

Som un banc social que actua amb el màxim rigor i transparència. A MicroBank ens basem en els valors de la qualitat, la confiança i el compromís social. El nostre objectiu és potenciar els àmbits següents:

Compromiso social

Compromís social

Promovem l'activitat econòmica a través de la creació d'ocupació i el desenvolupament de les persones i les famílies.

Inclusión financiera

Inclusió financera

Facilitem l'accés als diners a la societat, especialment a les persones amb dificultats per accedir a crèdits o préstecs.

Accesibilidad

Accessibilitat

Disposem de més de 4.600 punts d'atenció al client, a través de les oficines de CaixaBank. A més, col·laborem amb més de 600 entitats que presten serveis complementaris.

Seguridad

Seguretat

Les institucions financeres de referència a Europa avalen les nostres polítiques i la nostra gestió de riscos econòmics.

Sostenibilidad

Sostenibilitat

Garantim l'evolució i el creixement de MicroBank amb un model de banc social viable.

Integridad

Integritat i transparència

Oferim valor i confiança a les persones amb un tracte honest.

Els nostres productes donen suport a la creació de projectes responsables i fomenten el desenvolupament social.

No financem iniciatives empresarials que vulnerin els nostres valors ètics i principis d'actuació. Els sectors i activitats no finançats per MicroBank són: indústria armamentística, jocs i apostes, pornografia, tabac i productes nocius per al medi ambient.

Responsabilitat social corporativa

La qualitat, la confiança i el compromís social són l’essència de la nostra entitat. És per això que els nostres equips i activitats són fidels a aquests valors fundacionals.

RSC

Principis de la Política corporativa de RSC

Coneix la nostra Política corporativa de responsabilitat social.

A més, des de l'abril del 2009, MicroBank forma part del Pacte Mundial de les Nacions Unides, una iniciativa internacional que té el propòsit d'aconseguir un compromís voluntari de les entitats pel que fa a responsabilitat social, i d'aquesta manera contribuir a responsabilitat.

MicroBank, des de l'any 2018, té la Certificació EFR (empresa familiarment responsable), que concedeix la Fundació Másfamilia. Es tracta d'una certificació que reconeix les bones pràctiques en les organitzacions que integren models per a la conciliació de la vida laboral, personal i familiar.

Els principis bàsics d'actuació de MicroBank

Seguim aquests principis bàsics d'actuació establerts en el Codi de valors ètics i principis d'actuació de MicroBank:

 • Primer principi

  Compliment de les lleis

 • Segon principi

  Respecte

 • Tercer principi

  Integritat

 • Quart principi

  Transparència

 • Cinquè principi

  Excel·lència

 • Sisè principi

  Professionalitat

 • Setè principi

  Confidencialitat

 • Vuitè principi

  Responsabilitat

Declaració sobre el canvi climàtic

A MicroBank treballem en la transició cap a una economia baixa en carboni que promou el desenvolupament sostenible i socialment inclusiu. L'actuació del sector públic, privat i de la societat és clau per al desenvolupament d'estratègies climàtiques a llarg termini, convergents amb els objectius de l'Acord de París (COP21) i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Aquest compromís amb el medi ambient es reflecteix en la Declaració sobre canvi climàtic, a més d'altres polítiques corporatives responsables, com el Codi Ètic i de Principis d'Actuació i la Política de Responsabilitat Social Corporativa.

Consulta la nostra Declaració mediambiental.